المقادير:٦ بيضات كبار-كوب ونصف من السكر-١/٢ ١ كوب دقيق-١/٢ ١ م ص بيكنج بودر-ذرة ملح- م ص فانيليا
التزيين :شراب سكري - كريما مخلوقة (كوب كريمة حلويات-٤ اكياس دريم ويب-١/٢ كوب سكر- م ص فانيليا
للوجه:جناش الشيكولاته- حبيبات من الشيكولاتة ام اند امز
الطريقة :لعمل الكيكة :يخفق البيض جيدا مع السكر والفانيليا الي ان يتضاعف الحجم وتصبح كريمية الشكل وتميل الي البياض-ينخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويضاف الي البيض علي ثلاث مراحل مع التقليب بخفة
تقسم علي عدد٢ صينية مدهونة بالسمن ومبطن بورق الزبدة
تدخل فرن علي ١٧٩ درجة حتي تنضج
تترك تبرد وتبلل خفيفا بِالشَّرَاب السكري عن طريق فرشاة
تخفق الكريما السائلة مع السكر والفانيليا والدريم ويب حتي تتماسك وتحشي بها التورتة بعد انت تبرد
يجهز الجناس وذلك بتسخين ٣/٤ كوب من الكريما السلئلة علي النار وعندما تبدأ بالغليان ترفع ويوضع عليها كوب من الشيكولا الغامقة وتقلب حتي تذوب الشيكولا وتترك تهدأ قليلا
تصب علي وجه التورتة مع التجميل بحبيبات الشيكولاتة او حسب الرغبة وألف هنا#مفيدة#
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق