الخميس، 17 نوفمبر 2016

البتي فور

لايقتصر عمل البيتيفور علي ايام العيد ولكن معظم الناس تقوم بعمله وتناوله مع كوب الشاي في الافطار او في العصر
ومعكم تعالوا نتعرف علي طريقة عمل البيتيفور
المقادير:كوب سمن او زبده متماسك (لا تكون سائحة او لينه سائله)
٢ كوب دقيق (طحين)ابيض+١/٤ م ص بيكنج بودر
٣/٤ كوب سكر بودره ناعم - م ص فانيليا-حبة بيض واحده
للزينة :شيكولاتة سائحة-مربي -مكسرات
الطريقة:تضرب الزبدة مع السكر حتي تصبح كالكريما
تضاف البيضة والفانيليا
يضاف الدقيق وتعجن عجينة ناعمة علي الا تلتصق باليد
تقطع في ماكينة البيتيفور وتوضع في صاج الفرن
تدخل الفرن ولا تترك حتي يتغير لونها ويكفي ان يتلون القاع
تلصق كل حبتين بالمربي وتزين بالشيكولاته والمكسرات وبالهنا#مفيدة#

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق