الخميس، 18 أغسطس 2016

كيك بالشوكولاتة

المقادير:

  1. كوبين من الدقيق لجميع الاستعمالات
  2. كوب وربع سكر  
  3. ملعقتين صغار بيكنج بودر
  4. نصف ملعقة صغيرة بيكنج صودا
  5. نصف ملعقة صغيرة ملح
  6. نصف كوب كاكاو غير محلي
  7. ربع كوب شيكولاتة مقطعة قطع صغيرة-نصف كوب ماء مغلي  -كوب من اللبن الرايب-ثلث كوب زيت-بيضتان-م ص فانيليا-ثلاث اربع كوب شيكولاتة  شيبسي (قطع صغيرة)
الطريقة:
  1. يوضع الكاكاو وربع كوب الشيكولات والماء المغلي في وعاء ويقلب جيدا حتي تذوب الشيكولاته والكاكاو
  2. ينخل الدقيق مع الملح البيكنج بودر والبيكنج صودا
  3. يخلط البيض مع السكر والزيت واللبن الرائب والفانيليا  ثم يضاف الي خليط الكاكاو
  4. يضاف الدقيق بالتدريج حتي ينتهي المقدار 
  5. تضاف قطع الشيكولاته الشيبس علي الخليط ثم توضع في قالب كيل مبطن بالسمن والدقيق
  6. تدخل الفرن علي حرارة 170 حتي تنضج وتترك حتي تبرد تماما
  7. تزين حسب الرغبة وألف هنا وشفا مع تحياتي مفيدة#

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق